Isnin, 3 Mac 2014

My idol

kasih sayang seorang anak terhadap ibunya dengan sanggup menjaga ibunya selama 24 jam telah membuka mata aku. Bertapa sayang dan cintanya mereka pada ibu kandung mereka.
Mereka hadir dalam hidup aku. Dan aku menjadikan mereka idola untuk aku kerana kasih sayang mereka pada ibu mereka. Mereka ialah ibuku dan makcikku.
Setelah setahun lebih opah sakit mak kecik akulah yang menjaga makan minum opah semenjak opah terlantar tidak berdaya. Aku hanya melihat opah hanya dijaga oleh makcik ku sahaja mungkin dia belum berkahwin membuatkan masa dia lebih banyak menjaga opah berbanding adik beradiknya yang sudah mempunyai keluarga sendiri. Setelah hampir setahun lebih opah sakit. Akhirnya opah telah meninggal pada 17/11/2012.
Seorang lagi membuatkan hati aku tersentuh ialah ibuku yang mengorbankan 24 jam menjaga nenekku sehingga kini. Family aku tinggal tidak jauh dari rumah nenek berbanding makcik aku yang lain. Mereka merupakan idola buat aku agar menjadi anak yang berbakti pada ibu bapa. Amin.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan